Újévi Gasztrotúrára invitálja a természetet és a mozgást no, és a gasztronómiai élvezeteket kedvelőket a Husztótért Egyesület. Holnap vagyis január 8-án, egy egész napos rendezvény keretein várják azokat, akik szeretnék felfedezni nem csak a Mecsek gyönyörű vidékét, de a környező települések nyújtotta gasztronómiai élvezeteket is.

A csodás, januári Mecsekben a túrához csatlakozók a program keretén belül vadregényes erdei utakon, tisztásokon átkelve jutnak el Orfűről Husztótra, ahol a Pásztorháznál finom lencsegulyással köszönthetik az újévet.

A kellemes, friss levegőn mindenki megéhezik, ezért a gasztronómiai kalandok már az indulásnál megkezdődnek, az orfűi Natúra Panzió helyi termék-és pálinkakóstolójával, továbbá forralt borral, teával, kávéval várják a túrázókat, Husztóton pedig a lencsegulyáson kívül süteménnyel és újborral kínálják az Újévi Gasztrotúra csapatát.

Részletek a túra programjából:

9:15 – 10:00 Gyülekezés a Natura Panzióban, Orfű-Tekeres, Petőfi u. 3

10: 00 Indulás Husztótra egy könnyed 6 kilométeres túrával, amelynek során a csodás erdei ösvényekkel és tisztásokkal találkoznak a túrázók. Cél: Husztóton a pásztorház, ahol finom lencsegulyás elfogyasztásával jutnak energia utánpótláshoz a túrázók. A kiránduláson résztvevők napját Csendes Ildikó, helyi termék előállító süteményei édesítik meg, de, hogy senki ne maradjon szomjan és vidámság nélkül, a gasztronómiai élményt a Pécs-Mecseki Borút Egyesület újbor kóstolója koronázza meg.

Visszaindulás: aki az élmények és a séta következtében elfáradt, az visszajuthat Orfűre a 14:15 órakor Tekeresről induló busszal, illetve autóval történő visszautazásra is nyílik lehetőség. Bátrabbak pedig egyszerűen visszasétálnak a kiindulópontra.

Mozdulj ki és kezd aktívan az újévet, miközben feltöltődsz a természet erejével!

A túra ingyenes, de előzetes jelentkezést igényel! A programra regisztrálni, ha még nem tette meg, a lovasturizmusegyesuletmail@gmail.com e-mail címen lehet.

Szervező: Husztótért Egyesület

Együttműködő partnerek: Dél-dunántúli Lovas Egyesület, Pécs-Mecseki Borút Egyesület, Natúra Panzió és Apartmanház Orfű, Gyeregyalog.hu Egyesület

Forrás: Facebook/Husztótért Egyesület