„ÁLLJ KI MAGADÉÉRT! KIÁLLUNK ÉRTED!”

Csatlakozásra hívja a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, a PDSZ a szakszervezeteket, civil szervezeteket, és az állampolgárokat. A csatlakozásokról egyelőre a tárgyalások folyamatban vannak. A részleteket hamarosan nyilvánosságra hozzák.

A fenti felhívással fejeződött be tegnap a Miskolcról indult Tudásmenet, ami este felért Budapestre és nagy tömeg várta a Kölcsey Gimnázium előtt felállított színpadnál. Az összegyűltek a tüntetés végén azt várták, hogy hallják a bejelentéseket, amire nem is kellett sokat várniuk.

Az első bejelentésben arról értesülhettek a résztvevők, hogy a PDSZ rendkívüli kongresszusának határozata értelmében döntés született a tiltakozások folytatásáról.

Ennek értelmében tehát a PDSZ folytatja a munkabeszüntetéseket.

Továbbra is érvényben van a gördülő sztrájk meghirdetése.

A 2023-as, január 21-i központi középiskolai felvételi utáni hétfőtől, vagyis január 23-tól hét napig tartó országos sztrájknapokat hirdettek meg.

Ehhez minden intézmény, közösség saját megoldásokkal tud csatlakozni. A 23-i sztrájkot legkésőbb január 16-án 16 óráig be kell jelenteni.

A tegnapi akció a csatlakozásra történő felszólítás mellett azzal záródott, hogy január 31-re , az egy évvel ezelőtt lebonyolított figyelmeztető sztrájk évfordulójára meghirdették a SZOLIDARITÁS NAPJÁT.

Forrás: Facebook/PDSZ