Az Aranybulla c. sorozat meglehetősen ambivalens megítélésű lett az országban. Míg a kormányközeli médiumok és a közmédia szerint egy fantasztikus mű született, addig a kormányhoz nem kapcsolódó oldalak és portálok erős kritikával illetik a sorozatot. A sorozat IMDB értékelése szintén nem a legjobb: mindösszesen 1.2 ponton áll, amivel a legrosszabb magyar filmek és sorozatok listáján is dobogós helyet érne el.

Rákay Philip a Hír Tv politikai hobbista oldalán azonban elmagyarázta ennek az okát: az ellenzéki erők szervezett akciója miatt történt ez.

„Mi nem szerveztünk erre kommentelőket, ők meg szerveztek rá nemtom hány embert, aki egyes pontot adott rá, köztük 80–100 Amerikából jött trollt.” – mondja a rendező.

Philip a beszélgetés során „Hungarofób tagozat tombolása”-ként titulálta ezt az egész jelenséget és megjegyezte, hogy lehet, hogy annak idején nem csak nevet, hanem nemet is kellett volna változtatnia, és akkor most sikeresebb lenne. Ezenkívül panaszosan azt is megjegyezte, hogy bármihez nyúl, az biztos a politikai térbe kerül (ezt már az erősen kormánypárti beszélgetőpartner, Jeszenszky Zsolt sem bírta ki megjegyzés nélkül).

A rendező ezenkívül figyelmeztette az összes portált, hogyha bárki azt találja majd írni, hogy a sorozat sikkasztási célból készült, be fogja perelni. Szóval mi ilyet nem fogunk írni (hogy mit gondolunk, az már más kérdés…).

Philip megjegyzése egyébként azért is érdekes, mert a cikk megírásakor összesen 85 amerikai értékelés volt az imdb-n, azt feltételezni, hogy ezek mindegyike szervezett troll volt, finoman szólva is megmosolyogtató,