Nehéz anyagi helyzetbe került Csollány Szilveszter özvegye, Csollány Judit. Bár hitelre felvett házuk törlesztőrészleteit az olimpiai bajnok haláláig rendesen fizették, az elmúlt évben azonban az infláció és a gazdasági válság révén a két árván maradt gyermek nevelése olyan kiadásokkal járt, hogy nem tudják tovább fizetni a részleteket. Ezért segítséget kértek.

Csollány Judit a Magyar Tornaszövetségnek és Orbán Viktor miniszterelnöknek is írt. Hogy utóbbi válaszolt-e neki, arról nincs tudomásunk, a Szövetség elnöke, Magyar Zoltán, azonban akként nyilatkozott, hogy sajnos ők sincsenek olyan helyzetbe, hogy segíteni tudjanak.

December közepén kaptunk levelet Judittól, amelyben arra kért minket, segítsünk nekik, hogy ne kerüljenek utcára a gyerekekkel – mondta Magyar Zoltán, a tornaszövetség elnöke. – Azt írta, már nem tudják fizetni a banki kölcsönt, amit évekkel ezelőtt vettek fel a soproni házukra. A pontos részleteket mi sem ismerjük, annyit tudunk, hogy amíg szegény Szilas élt, addig rendesen utalták a részleteket, s még a halála után is. Ám két árvát felnevelni a mai nehéz világban, egy komoly lakáshitel mellett, elképesztően nehéz. Átérezzük az özvegy gondját, de sajnos mi sem dúskálunk az anyagiakban. Tavaly éppen hogy sikerült átcsúszni a léc alatt, s nullára kijönnünk, a szponzorok nem tolonganak nálunk.”

Ha így folytatódik fennáll annak a veszélye, hogy a családi ház árverezésre kerül.

Borítókép forrása: Sportal.hu