Előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt javasolnak vádemelést a Pest vármegyei vizsgálók egy 34 éves férfi ellen.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, egy édesapa jelentette be fia eltűnését 2022. január 5-én az Érdi Rendőrkapitányságon, miszerint gyermeke december 27-én délután egyik barátjához indult a fővárosba, azóta azonban nem tud róla semmit.

Az érdi rendőrök elrendelték a fiú körözését, minden lehetséges helyen keresték, azonban nem akadtak a nyomára. Begyűjtött adataik és információik és az eltűnés körülményei alapján felmerült a gyanú, a fiatal bűncselekmény áldozata lett.

Az eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztály Életvédelmi Alosztályának nyomozói vették át az érdiektől január 11-én. Az áldozat ismerősének -akivel a nyomozás szerint utoljára találkozhatott- budapesti tartózkodási helyén 2022. január 14-én kopogtattak a rendőrök. Kihallgatásán megtört és részletesen beszámolt róla, megölte barátját. Tettét hirtelen felindulással indokolta.

A nyomozás adatai szerint P. Attila 2021. december 27-én Budapest XXII. kerületben a Duna partra ment későbbi áldozatával. Szóváltásba keveredtek, miután a gyanúsított egy övvel megfojtotta a sértettet, majd a holttestet a folyóba dobta és hazament. A Duna érintett szakaszát a Pest megyei és a Budapesti Rendőr-főkapitányság állományából 22 rendőr, a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat munkatársainak segítségével átfésülték, a férfi holttestét megtalálták és kiemelték.

Az ügyben kirendelt igazságügyi orvosszakértői véleménye alapján az áldozat halála erőszakos módon, a nyaki képletek eszköz általi leszorítása valamint a légutak természetes vízben, esetlegesen iszapos környezetben való elmerülés által bekövetkezett elzáródása, és az ezek következtében fellépő fulladás miatt állt be.

A rendőrök feltérképezték a gyanúsított előéletét is, kiderült, 2021. augusztusában egy fővárosi metró aluljáróban egy alvó férfitől vette el hátizsákját, az abban lévő okmányokkal, 60 ezer forinttal, egy számítógéppel, bankkártyával és mobiltelefonnal lépett meg -felelősségét e tárgykörben sem vitatta-.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának Életvédelmi Alosztálya az azóta is letartóztatásban lévő 34 éves férfi ellen előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés, kifosztás és csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek.