Szerda hajnalra már mérséklődik a szél, de erős lökések még előfordulhatnak a déli órákig. A felhőzet felszakadozik, kisüt a nap. A hőmérséklet minimuma -2 és +2 fok között alakulhat, a völgyekben lesz a hidegebb. A felhőátvonulások mellett csapadékra nem kell számítanunk. Délután folytatódik a változóan felhős idő, a maximumok 10 fok alatt maradnak.

Délután a délnyugati szél megélénkül. Átmenetileg napos időszak kezdődik, de sokáig ez nem tart, késő délutántól ugyanis egy melegfront és egy ahhoz tartozó felhőzet érkezik. Csapadék nem várható. A front gyorsan átvonul felettünk, de utána szinte rögtön egy hidegfront is csatlakozik. Este a változó irányú szél mérsékelt lesz. A hőmérséklet maximuma 6 és 8 fok között alakul.

A hajnali időszakban még többfelé lehet fagy, majd északnyugat felől érkező hidegfront, és az ahhoz tartozó felhőzet miatt emelkedik a hőmérséklet. A reggeli órákban átvonul felettünk a front, többfelé várható csapadék, de számottevő mennyiség nem lesz. A nyugati szél mérsékelt lesz.

Forrás: Meteo Mecsek