2023. január 15-én, vasárnap tartja a Baranya Megyei Szabadidősport Szövetség „Téli kutyagolás” címmel idei első rendezvényét, amelyre kutyákat és gazdákat egyaránt szeretettel várnak. A téli program célja: a túrázás, a gyaloglás, és a „kutyás élet” népszerűsítése.

Téli kutyagolás

A kutyás túrára gyülekező Abaligeten, a parkolóban, 2023. január 15-én, vasárnap 9:40-9:55 közötti időben. Indulás: 10:00 órakor. A részvétel térítésmentes. A programon bárki részt vehet, aki elfogadja a szervezők által közzétett kiírás feltételeit.

A gyalogtúra kiváló alkalom arra, hogy tovább erősítsék a gazdik a kutyájukkal való kapcsolatot. Nekünk, embereknek is egy kellemes kirándulás, de a kutyáknak még nagyobb élmény. Hiszen lehet-e egy kutya számára kellemesebb program, mint fajtársaival együtt szaglászni az erdőben. Kutyagolásunkat minden évszakban megrendezzük, és igyekszünk mindig szép útvonalakat találni. Hiszen számtalan látnivaló van a Mecsekben. Ez a kutyagolás már a 28. a sorban! – tudtam meg a bővebb információkat Papp Csabától, a Baranya Megyei Szabadidősport Szövetség elnökétől.

A kutyagolás során előre láthatóan kutya és gazdája 8 kilométeres tervezett távot fog megtenni. Szintemelkedés: 250 méter.

Egy kis ízelítő a legutóbbi kutyagolásról

Mielőtt a leküzdésre váró táv bárkit is eltántorít, meg kell említenem, hogy a programon résztvevő minden gazdi-kutya páros ajándékot kap, és a résztvevők között pedig meglepetés ajándékokat sorsolnak ki a program szervezői. Viszont az ajándékok sajnos csak korlátozott számban állnak rendelkezésre, és mindössze 50 darabot tudnak a helyszínen kiosztani, kisorsolni.

A kellemesnek ígérkező gyalogtúrához a szervezők vezetőt biztosítanak, de technikai okok miatt úgynevezett „záróembert” nem tudnak adni a túrázók mellé.

Figyelem! Minden résztvevő a megfelelő felkészülés után, saját felelősségre indul útnak kedvencével a programon!

A Téli kutyagolás programra a szervezők olyan kutyákat, illetve gazdijaikat, barátaikat várnak, akik nem agresszívak, jól szocializáltak, pórázról elengedhetőek és visszahívhatóak.

FONTOS! A gazdák a kutyagoláson résztvevő kutyák egészségügyi könyvét kötelesek a programra elhozni, és azt bemutatni.

A szervezők a programra természetesen azokat az állatbarátokat is szívesen látják, akik kutya nélkül érkeznek.