2023. január 17-én, kedd este meghalt Dézsi Mihály rendőr, a BRFK egykori szóvivője, volt MDF-politikus – a gyászhírt a család jelentette be. Dézsi Mihály 66 éves volt.

„Mély fájdalommal tudatom veletek, hogy bátyám, Dézsi Mihály ma 20 óra 25 perckor örökre lehunyta szemét” – írta közösségi oldalán kedd este a család.

Dézsi Mihály a BRFK egykori szóvivője volt, ilyen minőségében rendszeresen szerepelt a médiában. 2007-ben aztán csatlakozott az MDF-hez, ennek okaként azt hozta fel, hogy a rendszerváltó pártban vannak jelen a neki fontos értékek. Ekkor már nyugállományba vonult rendőrtisztként vállalta a közszereplést.

2007 nyarán a párt bejelentette, hogy javaslatcsomagot készít a rendőrség tekintélyének visszaállítására. Dézsi Mihály ekkor lett az MDF rendvédelmi kabinetjének vezetője. Dézsi Mihály az MDF színeiben 2008-ban elindult a ferencvárosi időközi országgyűlési választáson. A leadott 1015 ajánlószelvényéből azonban mindössze 346 volt érvényes, ezért Dézsi és az MDF ismeretlen tettes ellen feljelentést tett.

Dézsi a párt megszűnése után visszavonult a közélettől, tegnap pedig 66 évesen elhunyt.