A horvát férfi szembe haladt a forgalommal az M7-es autópályán, majd balesetet okozott és tovább hajtott.

Több bejelentés is érkezett a rendőrségre 2023. január 18-án 14 óra körül, hogy egy Audi típusú személygépkocsi az M7-es autópályán, a Budapest felé vezető oldalon szembe halad a forgalommal. A horvát állampolgárságú járművezető a 70-es kilométerszelvényhez érve egy szabályosan közlekedő gépkocsit kitérési manőverre kényszerített, mely során a vétlen sofőr elveszítette irányítását a járműve felett és a szalagkorlátnak ütközött, majd azt átszakítva a forgalmi oldalakat elválasztó füves területen állt meg. A baleset során a járműben utazó mind a négy fő megsérült, őket a mentők kórházba szállították, az Audi vezetője adatai hátra hagyása nélkül továbbhajtott.

Az egyenruhások a bejelentést követően az autópálya 83-as kilométerszelvényében megállították a 64 éves férfit, akit a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra előállítottak, ahol közúti veszélyeztetés bűntett és segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki.

A vallomásában elmondta, hogy nem kívánt Magyarországra jönni, egyik barátját akarta meglátogatni egy horvát városban. Annyira eltévedt, hogy több mint három órát utazott, majd azt sem vette észre, hogy az autópályára szembe hajtott fel.