Hihetetlen történetről számolt be az este az RTL híradója. Ötöst ígért a mezőcsáti iskola egyik tanára azoknak a diákoknak, akik megverik az egyik osztálytársukat. A borsodi település általános iskolájában történt az eset, ami egy egészen meghökkentő, a brutális nevelési módszer híre az óta már országos felháborodást váltott ki.

A hírek szerint testnevelést és informatikát oktató általános iskolai pedagógus ígért ötös osztályzatot a saját tantárgyaiból azoknak a diákoknak, akik megverik az egyik osztálytársukat. A verésre megjelölt 12 éves általános iskolai tanuló elmondása szerint erre húszan is elkezdték őt püfölni. A gyerek ütlegelését pedig az iskola tanára nevetve végignézte.

A szülők, amint értesültek az esetről, azonnal jelezték azt az iskola felé.

Mindezek után talán a legszomorúbb az esetben, hogy a számonkéréskor a tanár beismerte szörnyű tettét. A tankerület vizsgálatot indított a példátlan eset kivizsgálására. A megvert fiú édesapja az RTL televíziójának kérdésére elmondta, hogy az iskola tanára azóta már kapcsolatba kívánt vele lépni, azért, hogy próbálják máshogy elintézni az ügyet, cserébe vonja vissza a feljelentését. A jogosan felháborodott szülők természetesen kitartanak a felelősségre vonás mellett.

Forrás: telex.hu