A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda, a KR NNI a jelzést követő két órán belül a TEK segítségével elfogta a körözött német férfit.   

A Német Központi Célkörözési Egység 2023. január 25-én  azonnali, gyors segítséget kért a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Életvédelmi és Célkörözési Főosztály Célkörözési Osztályától, ugyanis olyan információhoz jutottak, hogy egy súlyos, szexuális jellegű bűncselekmény elkövetése miatt körözött német férfi Magyarországon tartózkodhat. A KR NNI célkörözési nyomozóihoz eljutatott adatok szerint az eislingeni szatírként elhíresült férfit egy budapesti pszichiátriai intézményben kezelték, de az információk szerint pár órán belül el akarták bocsájtani az egészségügyi létesítményből.

Így a magyar fejvadászok lépéskényszerben voltak. Nem is tétlenkedtek: azonnal megkezdték az információ leellenőrzését, majd helyszíni terepszemlét tartottak. S mivel az információk valósnak bizonyultak, és a körözött 25 éves férfi ténylegesen az intézményben tartózkodott, egyből megszervezték elfogását. Mivel azonban kórtörténete alapján korábban voltak agresszív dühkitörései, és zavart pszichés állapotára tekintettel tartani lehetett attól, hogy esetlegesen a rendőri intézkedéssel szemben ellenállást tanúsíthat, s megpróbálhatja magát kivonni az intézkedés alól, ezért speciális bevetési egység közreműködésére is szükség volt.

A célkörözési egység ezért a Terrorelhárítási Központ (TEK) segítségét kérte. Majd a német kollégák jelzését követő két órán belül a TEK műveleti egységével közösen elfogták a 25 éves német állampolgárt, akit a BRFK XX-XXIII. Kerületi Rendőrkapitányságára állították elő. A férfi jelenleg kiadatási őrizetben van, további sorsáról, esetleges kiadatásáról az illetékes bíróság dönt.

Forrás: police.hu