Az LMP rendkívüli parlamenti ülésen szembesíti a valósággal a Fideszt az akkumulátorgyárak ügyében

Az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezi az LMP – Magyarország Zöld Pártja az akkumulátorgyárak ügyében, mert nem járja, hogy a kormány érvek nélkül, sunnyogva az emberek feje felett adja el az ország jövőjét néhány külföldi nagyvállalatnak – erről Süveg Anna, az LMP szóvivője beszélt.

Bár Orbán Viktor azzal dicsekszik, hogy Magyarországból akkumulátorgyártó-nagyhatalom lesz, ez nem igaz, mert Banglades sem lett ruhagyártó-nagyhatalom attól, hogy a világcégek ott gyártatják ruháikat szennyező módon és az alacsony béreket kihasználva. Attól, hogy kínai vagy dél-koreai cégek Magyarországon gyártatják termékeiket, nem Magyarország, hanem Kína és Dél-Korea lesz nagyhatalom.

Az akkumulátorgyárak telepítése visszafordíthatatlan károkat okoz, évtizedeken keresztül használják el vizeinket a súlyos nyári aszályos időszakokban és emésztik fel az energiát energiaválság idején.

A debreceni gigaberuházás nemrég kapott új engedélyeket, épül a gyár Győrben, elkezdődött az engedélyezés Fóton, megdupláznák a gödi Samsung-gyár teljesítményét.

A helyzetet súlyosbítja, hogy csütörtökön hozták nyilvánosságra azt a jogszabálytervezetet, miszerint a kormány ezen beruházások esetében felmentést adna az önkormányzati településrendezési követelmények alól, ami azt jelenti, hogy a kormány nem meghallgatni, hanem elhallgattatni szeretné az embereket.