Spinning edzés közben lett rosszul az a 25 év körüli fiatal, egy óbudai edzőteremben csütörtökön. A férfi a zenés kerékpáros aerobikóra közben mellkasi fájdalomra kezdett panaszkodni, majd hirtelen összeesett, a légzése is leállt.

A mentősök előbb telefonon keresztül adtak utasításokat az újraélesztéséhez, majd pár perccel később a helyszínre érve már ők folytatták az életmentést, közben az egész konditerem „lélegzet-visszafojtva figyelt”, írja az Országos Mentőszolgálat.

Azonnal több mentőegység indult segítségül, a bejelentők pedig a hatalmas pánik ellenére is pontosan követték a telefonos utasításokat és megkezdték az újraélesztést. A mentőszolgálat munkatársai perceken belül helyszínre értek és emelt szinten folytatták az életmentést, amit az egész konditerem lélegzet-visszafojtva figyelt. A mentők még sokáig küzdöttek a fiatal életéért, mire az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek és a férfit kritikus állapotban szállíthatták kórházba. Azonban a fiatalemberért kórházba szállítása után még közel másfél órán keresztül küzdöttek, azonban a hosszas újraélesztési kísérlet ellenére is életét vesztette.

Őszinte részvétünk!