Nem csak hármas karambol lett a migráns berohanásából, de a férfit elütötte egy szabályosan haladó személyautó, abba belerohant egy teherautó, majd érkezett egy kamion.

Az ütközések következtében a tűzoltók egy embert feszítővágóval szabadítottak ki egy járműből a lajosmizsei pihenőnél, a főváros felé vezető oldalon történt balesetben.

A sztrádára berohanó gyalogos migráns férfi súlyosan megsérült, míg a járművekben ketten könnyebben sérültek, plusz az a személy, akit a tűzoltók feszítővágóval szabadítottak ki.

A lajosmizsei pihenőhelynél így ma a déli órákban teljes útlezárásra kellett számítani. A rendőrök a pihenőhelyen keresztül elterelték a forgalmat.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján 2023. február 6-án 11 óra 10 perc körül két baleset is történt az M5-ös autópálya 66 és 67-es kilométere között, a Budapest felé vezető oldalon.

Az elsődleges adatok alapján egy férfi befutott a sztrádára, ahol őt elütötte egy szabályosan haladó személyautó. A jármű sofőrje valószínűsíthetően vészfékezett, ezért a mögötte haladó további két személyautó, valamint egy tehergépjármű is összeütközött. Ebben a karambolban az autópályára befutó férfi súlyosan sérült, a járművekben ülők közül pedig ketten könnyebben sérültek.

A baleset következtében feltorlódott sorban további két gépjármű is ütközött, mely során egy személy súlyosan megsérült.

A helyszínen jelenleg teljes útlezárás van, torlódásra kell számítani, de a rendőrök a lajosmizsei pihenőhelyen keresztül terelik a forgalmat, ami így lassú, de folyamatos.

Forrás: police.hu, katasztrofavedelem.hu
Fotó: Facebook/ balesetinfo