Befejeződött az Apáczai Nevelési Központ uszodájának rekonstrukciója, a medencét a mai naptól használhatják az úszók.

Mint ismert, az Apáczai Nevelési Központ 25 méteres medencével rendelkező uszodája még október elején zárt be, akkor kezdődtek a létesítmény felújítási munkálatai. Ezek keretében csővezetékeket cseréltek ki a szakemberek, a medencét pedig egy speciális fóliával burkolták be, ami meggátolja a vízszivárgást az épület alsó szintjén.

A felújítás során elvégezték a falak tisztasági festését. Újrafestették a padokat, a fali vitrineket, és a dekorációt is újramatricázták. Teljesen megújult az uszoda két zuhanyzója is.

Megtörtént a medence felöltése, az uszoda gépészeti berendezéseinek beüzemelése, a víz vegyszerezése és 27-28 Celsius fokra történő felmelegítése is. Miután a Baranya Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Osztályának munkatársai is mindent rendben találtak, a Dr. Anatolij Petrov Uszoda február 6-ától, hétfőtől újra fogadja az úszókat.

Zag Gábor, Pécs alpolgármestere elmondta: Pécs önkormányzata egy olyan időszakban döntött az uszoda felújítása és újranyitása mellett, amikor ez az energiaválság miatt nem mindenütt jellemző. Kiemelte: a város vezetése elkötelezett az iránt, hogy a rendszeresmozgás lehetőségét a nehéz körülmények ellenére is megteremtse a pécsieknek.  

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzat