Megható interjút adott az ATV-nek a törökországi földrengést követő magyar mentőakcióban résztvevő csapat egyik tagja. Mint ismert, a magyar mentőcsapatok kedden érkeztek meg a helyszínre, ahol már több embert is sikeresen kimentettek a romok alól.

A HUBA Rescue24 Tűzoltó és Kutató-Mentő Nemzetközi Csoport és egy sürgősségi ellátást végző egészségügyi csoport van kint 19 fővel és 7 mentőkutyával. Pavelcze László parancsnok, veszélyhelyzet-kezelési igazgató vezeti őket, aki interjút adott az ATV helyszínen lévő tudósítójának.

Pavelcze elmondta, hogy a feladatuk éjjel-nappal ugyanaz: az emberek életének a megmentése. Az interjú helyszínén hat embert kell kimenteni, akikből két főt már sikerült kihozniuk. A parancsnok szerint a lelkiismeretük hajtja őket, ezt követően vált igazán érzelmessé az interjú, Pavelcze ugyanis elsírta magát. „Örülök, hogy kint van a kislány” – mondta a könnyeivel küszködve.

Elmondása szerint tíz órája küzdöttek érte úgy, hogy nem volt meg minden felszerelés. Sőt, azt is utasításba kapták, hogy hagyják el a helyszínt, ennek ellenére maradtak és sikerült megmenteni a lányt.