Újabb kompromittáló hangfelvétel jött ki a Schadl-Völner ügyben, de ezúttal egy teljesen váratlan irányból. Most ugyanis az RTL Klub hozott le egy hangfelvételt, amelyből az derül ki, hogy Völner Pál jogosulatlanul juthatott influenza elleni védőoltáshoz.

Az államtitkár 2021. október 26-án hívta fel Schadl Györgyöt, a végrehajtói kamara elnökét, hogy szerezzen neki oltóanyagot. Ez egy olyan oltás, amelyre csak a 3 év alatti gyerekek vagy szervátültetettek voltak jogosultak. A hangfelvételek szerint Völnert néhány nappal később be is oltották. A beszélgetés az alábbiak szerint zajlott le:

Völner: – Mondtad, hogy van ilyen egészségügyi kapcsolatod.

Schadl: – Igen.

Völner: – Ilyen 4 komponensű vakcinát, egy tíz adagot lehetne vásárolni ott? Vagy olyan ott nincs? Tudod, ez az influenza.

Schadl: – Szerintem nincs, de biztosan tudnak szerezni.

Vöner: – Jó, jó. Influenzára, mert állítólag nem lehet kapni. Mondtam egy dokinak, hogy megkérdezem, mondta, hogy akkor.

Schadl: – Megkérdezem és visszacsörgök még délután.

Néhány nappal később aztán egy újabb hívásból az is kiderült, hogy sikerült az „ügyintézés”, Völner ugyanis ezt mondta Schadlnak: „Figyelj csak, köszönöm szépen a csomagot! Tegnap már meg is szúrtak, úgyhogy túl vagyok rajta.

Azt nem tudni, hogy az államtitkár fizetett-e az oltásért, de ahhoz semmiképpen sem juthatott volna hozzá. Az állam még 2020-ban felvásárolta és ingyen biztosította az influenza elleni vakcinát, amelyből kétféle oltóanyag állt rendelkezésre. A háromkomponensűt bárki megkaphatta, a több vírustörzs ellen védő és kevesebb mellékhatást okozó négykomponensűből azonban jóval kevesebb adagot rendeltek. A rendelőkben heteket kellett várni erre a vakcinára, hiszen azokat elsősorban a 3 éven aluli gyerekeknek, a várandósoknak, az autoimmun-betegeknek és a szervátültetetteknek írhatta fel az orvos. Nagy kérdés, hogy mégis miként juthatott 10 adaghoz a végrehajtói kamara elnöke és egy igazságügyi államtitkár.

Forrás: Index