A közelgő Valentin nap apropóján szerelmes dallamok is felcsendültek ma, február 11-én, szombaton Pécsett, a vásárcsarnokban. A Filharmónia Magyarország jóvoltából ugyanis közösségi zongorával gazdagodott a múlt év nyarán megnyílt Pécsi Vásárcsarnok impozáns épülete. A hangszer most szólal meg először a vásárcsarnok közönsége előtt, de nyitvatartási időben bárki játszhat a Bajcsy Zsilinszky utcai bejáratnál elhelyezett pianínón, aki kedvet érez hozzá.

Örömteli esemény a közösségi zongora megjelenése a vásárcsarnokban, mert ez újabb jele annak, hogy a piac nemcsak a vásárlások tere lehet, hanem találkozóhely és közös élmények színhelye is. Két pécsi székhelyű cég: a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. és a Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. közös gondolkodásának, együtt munkálkodásának eredménye a közösségi zongora a vásárcsarnokban.

Célunk, hogy az új vásárcsarnok, mint a régió legnagyobb piaca olyan legyen, ami nemcsak építészeti megjelenésével és jelentősen megújult, gazdag árukínálatával, gasztronómiai szolgáltatásaival, hanem a vásárlás új élményével ajándékozza meg a látogatóit. A közösségi zongora segítségével a vásárcsarnok meglepetésszerűen, bármelyik pillanatban megtelhet zenével is. – mondta el Szabó Szilárd, a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. vezérigazgatója.

A Filharmónia Magyarország számára fontos célkitűzés, hogy a zenét minél közelebb vigye az emberekhez, ennek érdekében pedig szeretünk kilépni a hangversenytermek kapuin és váratlan helyszínekre becsempészni a muzsikát. Az őszi Zeneszüret Fesztiválunk fő célja is ez, amelynek a vásárcsarnok idén is biztos koncerthelyszíne lesz. Reméljük, hogy sokan kedvet kapnak hozzá, hogy ne csak hallgassák, de meg is szólaltassák a hangszert. Töltsük meg zenével a Pécsi Vásárcsarnokot és tegyük élménnyé a vásárlást! – tette hozzá Szamosi Szabolcs, a Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

A mindig nagy forgalmú vásárcsarnokban a legnépszerűbb nap a szombat, ezért a közelgő jeles ünnep apropóján a Valentin napi csokoládé- és virágvásár mellett, február 11-én, 10.00 órától a Bajcsy Zsilinszky utcai bejáratnál szerelmes dallamok is felcsendülnek a PTE Művészeti Kar hallgatói és a Pécsi Művészeti Gimnázium tanulói által. A hangszer a tervek szerint, hosszú távon a vásárcsarnokban marad, így a csarnok nyitvatartási idejében bárki játszhat közösségi pianínón, aki kedvet érez hozzá.

Forrás: pvh.hu