Másfél hónapon át vizsgálta a Baranya Vármegyei Kormányhivatal a Bőrklinika-Mandulás ingatlancsere szerződéstervezetét. A hatóság mindent rendben talált, így a népszerű mecseki pihenőhely hamarosan visszakerül a pécsiek tulajdonába.

Mint ismert, egy reprezentatív közvéleménykutatás alapján a pécsiek 82%-a egyértelműen azt tartotta a legjobb megoldásnak a Mandulás esetében, hogy az önkormányzat vásárolja vissza a kempinget a magántulajdonostól.

Pécs önkormányzata, miután két alkalommal is hiába bocsátotta nyilvános, mindenki számára elérhető licitre a volt Bőrklinika épületét, majd az állam is jelezte, hogy nem tart igényt az egyetemi fejlesztésekhez a telekre és az épületre, úgy döntött, hogy értékegyeztetéssel elcseréli az ingatlant a Mandulás kempingre.

A csere révén teljesülhet az a fontos cél, hogy a mecseki területet visszakapják a pécsiek. Ráadásul a ma a városképet csak rontó volt Bőrklinika is ingatlanfejlesztés helyszíne lehet, emellett pedig több mint 200 millió forint bevételre is szert tesz a város.

Az ingatlancsere-szerződés tervezetét mintegy másfél hónapon át vizsgálta a baranyai kormányhivatal. A főispán úr a napokban kelt levelében jóváhagyta a tervezetet. Ezzel az utolsó akadály is elhárult a szerződés aláírása elől, a kemping pedig visszakerülhet a pécsiek tulajdonába.

A pécsiek az Aktív Pécs – Megújuló Mecsekoldal program keretében mondhatták el véleményüket a pécsi önkormányzat mecsekoldali fejlesztési elképzeléseivel kapcsolatban.

Pécs város vezetése a 2021-27-es Európai uniós ciklusban komoly fejlesztésekre készül a Mecsekoldalon. Ennek megkezdett társadalmasítása során kiderült: a Mandulás revitalizációja a kérdőívet kitöltő pécsiek körében a legfontosabb célok között szerepel.