Wáberer György, Tokaj-Zemplén térség fejlesztéséért felelős kormánybiztost Orbán Viktor  miniszterelnök felmentette kormányzati tisztsége alól. Adta hírül a csütörtök este megjelent Magyar Közlöny. Viszont a tárca helyettes államtitkárává nevezte ki Horváth Viktort – írta meg ma reggel a 24.hu a csütörtöki Magyar Közlöny alapján. 

A miniszterelnöki döntés tehát már február 15-től, vagy is már szerdától hatályos, ebből adódóan a kinevezések és a menesztések nem a kihirdetést követő naptól lépnek majd életbe. Egy szintén február 15-től életbe léptetett határozat szerint a Tan Kapuja Buddhista Főiskola rektorát ismét megbízta, így Karsai Gábor Zsolt vezeti az intézményt egészen 2027. február 14-ig.

Szintén a csütörtök este közzétett Magyar Közlöny nyomán lett hivatalos a sporthír, amely szerint Vaskuti István kenus a Nemzet Sportolója lett. A miniszterelnök a sportról szóló 2004. évi I. törvény 62. § (1) bekezdése alapján – megismerve és tudomásul véve a Nemzet Sportolóinak javaslatát – Vaskuti István részére a Nemzet Sportolója címet, és az azzal járó életjáradékot adományozta.

Forrás: 24.hu

A témáról bővebben IDE kattintva olvashat