Pécsett a mai közgyűlésen azért rendeltek el szünetet, mert Péterffy Attila és több baloldali, DK-s képviselő is Dobrev Klára pécsi fórumára látogatott el. A szünet ráadásul elhúzódott, a városházán maradt többi képviselőnek egy óránál is többet kellett várnia arra, hogy a polgármester és a DK-s kontingens visszatérjen a terembe. Mindez teljes egészében elfogadhatatlan, és akkor is az lenne, ha a fideszes, az LMP-s vagy a momentumos képviselők tettek volna így.

Péterffy Attilát és a DK-s képviselőket azért választották meg a pécsiek, hogy Pécsért dolgozzanak, ennek pedig egyik fő fóruma a közgyűlés, amire úgy kell tekinteni, mint egy munkahelyre, hiszen tevékenységüket nem ingyen, hanem tisztelet díjért cserébe végzik a városatyák. Nem azért fizetjük őket, hogy munkaidejükben Dobrev Klárával találkozzanak. Fontos, sőt kell is, hogy egy polgármester találkozzon országos politikusokkal, legyenek azok akár kormánypártiak, akár ellenzékiek, de erre semmiképpen sem a közgyűlés ideje a legmegfelelőbb alkalom, akkor ugyanis nem pártpolitikai rendezvényeken kell mosolyogni, hanem a pécsiekért kell dolgozni.

Mindez ráadásul komoly tiszteletlenség volt a többi képviselővel szemben, akiknek az idejét rabolták Péterffy Attiláék, mások ideje pedig akkor is szent és sérthetetlen, ha politikailag nem értünk egyet velük. Biztos vagyok benne, hogy ha Pécs polgármestere találkozni szeretne Dobrev Klárával, arra lenne számos lehetősége és nem a közgyűlés drága idejét kellene elpocsékolni erre. Mindez egyébként politikai szempontból is komoly öngól, a Fideszhez-közeli média biztosan le fog rá csapni, és támadási felületet fog jelenteni a kampányban. Ne feledjük, a Fidesz egyébként is szívesen mos össze minden ellenzéki politikust Gyurcsány Ferenccel és a DK-val, de ha valaki önként mosatja magát össze velük, azzal nehéz mit kezdeni, ezek után roppant nehéz lesz nem Gyurcsány Ferenc emberként pozícionálni magát Péterffynek.