Magyarországon a pécsi Ferling PR-ügynökség kapta meg elsőként az ICCO (International Communications Consultancy Organisation) világszerte használt, nemzetközi kritériumok alapján kialakított tanúsítványát – közölte a Magyar Public Relations Szövetség (MPRSZ).

Az akkreditáció a Magyar Public Relations Szövetség közreműködésével vált elérhetővé Magyarországon, célja a nemzetközi szabványokat és legjobb gyakorlatokat követő ügynökségek tanúsítása és kiemelése. A tanúsítvány az ügynökségek magas szintű szolgáltatásnyújtásának, a minőség melletti elkötelezettségének a szakmai elismerése.

Az akkreditációs folyamat során többek között olyan meghatározó elemeket vizsgálnak a szakértők, mint az etikus működés, a szolgáltatásfejlesztés és a humánmenedzsment funkciók.

Ferling József, a cég alapító tulajdonosa a közleményben rámutatott arra, hogy ez az akkreditáció szervesen illeszkedik abba a stratégiai programjukba, amelynek eredményeként a Ferling néhány éven belül munkavállalói és vezetői részesedést is kínáló részvénytársasággá alakul majd át.

Sztaniszláv András, az MPRSZ elnöke a közleményben úgy fogalmazott, hogy a tanúsítvány megszerzése mind szakmai, mind üzleti szempontból megtérül az iparág szereplőinek.

Kép: Ferling Facebook