Életének 87. évében elhunyt Lukács László piarista szerzetes, a Vigilia folyóirat volt felelős kiadója és főszerkesztője.

Lukács László 1984-től a Vigilia című katolikus folyóirat felelős kiadója, 2019 végéig főszerkesztője. 1989 és 1995 között az Új Ember katolikus hetilap felelős szerkesztője és kiadója, 1990-től tíz éven át a Magyar Kurír felelős kiadója volt. 1989 és 1995 között vezette a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Kommunikációs Irodáját, majd 1995 és 2007 között a Társadalmi Kommunikáció Pápai Tanácsának konzultoraként is tevékenykedett.

„Isten hű szolgájaként igyekezett a legtöbbet nyújtani mindabban, amibe belekezdett, maximalizmusa nem ismert határt. Sikeres volt teológusként, angoltanárként (dogmatikából, illetve az ELTE magyar-angol szakán irodalomtudományból doktorált), tanárként, a piaristák kecskeméti iskolaigazgatójaként, a Vigilia folyóirat felelős kiadójaként, 1989 és 1995 között az Új Ember katolikus hetilap felelős szerkesztőjeként és kiadójaként, majd később a Sapientia főiskola főigazgatójaként. Számos nyelven beszélt, kiváló nyelvtudásának köszönhetően páratlan külföldi kapcsolatokkal rendelkezett, magától értetődő volt, hogy 1991-ben II. János Pál történelmi magyarországi látogatásának ő volt az egyik főszervezője és lebonyolítója.” – írja Lukács Lászlóról a Népszava.