Orbán Viktor 2010-ben a kampányhajrában úgy fogalmazott a MAGOSZ nagygyűlésén, hogy ha a Fidesz alakít kormány, akkor a külföldiek itt soha nem fognak termőföldeket vásárolni. Orbán szavakban mindig képes szabadságharcot vívni, azonban – ahogy ő is fogalmazott – nem azt kell nézni, hogy mit mond, hanem azt, hogy mit csinál. Jelenleg épp Brüsszel segítségével közösen 90 millió euróval segíti a gödi Samsung gyár bővítését. Az akkumlátorgyarmatosítás oltárán közben az LMP – Magyarország Zöld Pártja szerint, földterületek esnek áldozatául Orbán Viktor lázálmának- mondta el Csárdi Antal az LMP frakcióvezető-helyettese.

Eközben Debrecenben a kínai akkumulátorgyár 221 hektár termőföldet sajátít ki, tesz tönkre, ennek az aranykorona értéke 40 feletti, a győrszentiváni akkumulátorgyár 400 hektárnyi termőföldet tesz tönkre, ismertette a zöldek képviselője, aki szerint a kormány a magyar termőföldet árusítja ki a multinacionális vállalatok számára.

Csárdi szerint ezek a gyárak lebetonozzák a termőföldjeinket, elhasználják a vizeinket, tönkreteszik a környezetet, miközben a gyárak környékén meredeken zuhannak az ingatlanárak is. Magyarország egyértelműen vesztese ennek a stratégiának, hiszen ezzel csak a multinacionális tőke jár jól: ők kiviszik a hasznot, a környezeti terhelés pedig itt marad hazánkban.

Feléljük a jövőnket egy nagyon káros vízió okán, csak azért, hogy Orbán kiszolgálhassa az autóipart. Azonban az LMP ezt nem fogja hagyni, hiszen ők felelősséget éreznek a jövő nemzedéke felé, felelősséget éreznek, hogy az unokáink számára is élhető maradjon Magyarország. Ezért a zöldek felszólítják Orbánt, hogy védje meg a magyar termőföldeket és a magyar hazát.