Közeleg március 8, és a Nők Napja alkalmából Kozármislenyben fokozott figyelmet fordítanak a hölgyek egészségére, így a március az egészség jegyében indul a baranyai városban. A programlehetőségek közül kiemelkedik a Védőnői Szolgálat programja, amely 2023.03.10-én lesz elérhető Kozármislenyben, az Alkotmány tér 54 szám alatt.

A Nők Egészségnapján a Védőnői Szolgálattal:

  • délelőtt 9 és 11 óra között ingyenes anyajegyszűrésen vehetnek részt, amelyben dr. Praksch Dóra lesz a résztvevők segítségére.
  • délelőtt 9 és 10 között a mellek titkairól tart előadást dr. Stefanovits Ágnes.
  • délelőtt 10 és 10:30 között megtanulhatják az emlőszűrés praktikáit.
  • délelőtt folyamán szó lesz még a női bőr tavaszi-nyári helyes hidratálásáról.

A kozármislenyi hölgyeket az egészség, és a szépségápolás mellett szórakozásra is várják, és akik regisztrálnak, azok a szervezőkkel tarthatnak akár a parfümkészítő workshopon is, és megalkothatják saját illatukat. A résztvevők tea kóstolón frissülhetnek fel!

A rendezvényről nem hiányozhat a jótékonyság sem, mert kérik a programra látogatókat, hogy amennyiben tehetik, vigyenek magukkal alapvető higiéniai termékekkel felszerelt neszesszert, amely az Anyaotthon és a Lions Ház segítő közreműködésével jut el a rászorult lányokhoz-asszonyokhoz.

Ezen a márciusi pénteken a Kozármislenyi Művelődési Központ immár az idei évben is meghirdette a Nők Hete programsorozatot, amelynek részeként egészségszűrő busz szolgáltatásaira hívják a helyi lányokat, asszonyokat a Művelődési Házhoz, a Pécsi u. 1 szám alá.

 2023. március 10-én, pénteken 10 és 16 óra között ugyanis helybe hozzák a szűrővizsgálatokat. Az országot járó egészségfejlesztési vizsgálóbusz segítségével, amely alapvetően a szervezett népegészségügyi célú szűrővizsgálatokat tesz elérhetővé. A szűrővizsgálatok INGYENES –ek, de a vizsgálatokra a helyszínen regisztrálni szükséges 14:30-ig.

A vizsgálóbusszal helybe hozott szűrővizsgálatokon az alábbi mérések végezhetők el:

  • Vércukor,- koleszterin,- trigliceridszint mérés kérhető.
  • Testösszetétel analízist végeznek.
  • Szájüregi szűrésre lesz lehetőség.
  • Csontsűrűség mérés végezhető.
  • Boka-kar index mérés igényelhető.
  • Légzésfunkció vizsgálat elvégezhető

Március 10-én, pénteken a kozármislenyiek az egészségmegőrzés mellett a Városi Könyvtár szolgáltatását is igénybe vehetik. A senior közösség Örömtáncol Icával.

A helyi piacon a Mislenyi Portékák közül válogathat, Szabad a fonál vége makramé foglalkozáson vehet rész, és a Kozármislenyi Alkotó Műhelyben kézműves alkotásokat készíthet. Este pedig a KultúrSzalon Exkluzív soron következő talk show műsorán töltődhetnek fel.