Újra csapaként funkcionáltunk, nagyon jól. Ezt a bajnokságot egy 3000 méteres gátfutáshoz lehetne leginkább hasonlítani, ahol az a csapat lesz sikeres, akik a gátakat botlás nélkül képes venni. – olvasható a tegnapi meccs értékelésében a Kozármislenyi Kézilabda Akadémia honlapján.

Úgy tűnik, Brettner Zsófiék jók az gátfutásban, hiszen sorozatban nyolcadik győzelmüket sikerült elérniük.

Pár perces puhatolózás után a kozármislenyi lányok csapatának sikerült stabilizálni a védekezését, és Szabó Luca is kiváló védéseket mutatott be. A jó védekezésből sikerült gyors gólokat elérni, így a félidő derekára már stabilizálódott az 5-6 gólos előny.

A második játékrészt kicsit tompán kezdték a mislenyiek, de Gyulay László időkérése rendezte a sorokat, és innentől kezdve csak a különbség volt a kérdés. Az olló folyamatos nyílt, így a végére nagyarányú győzelmet sikerült a Kozármislenyi Kézilabda Akadémia lányainak elérni.

A csapat számára külön öröm volt, hogy gyakorlatilag bármilyen összetételben is voltak jelen a pályán, akkor is ők domináltunk.

Gyulay László: Azt hiszem nyugodtan mondhatom, hogy ezt a mérkőzést a héten végzett edzésmunka nagyon meghatározta. Remekül dolgoztak a lányok, és amire készültünk, szinte mindent vissza adtak belőle. Fontos volt, hogy végig irányítottuk az összecsapást, ahol egy-egy kisebb periódust leszámítva magabiztosan, és jól játszottunk. Külön öröm számomra, hogy mindenki pályára tudott lépni, és hozzá tudott tenni a csapat összteljesítményéhez. Ez a mérkőzés jól szolgálta a felkészülésünket a következő heti rangadóra, amire így megfelelő önbizalommal, de annál nagyobb alázattal fogunk készülni. Elmondhatom, hogy már nagyon várjuk a Szombathely elleni összecsapást, és reméljük, hogy sok hazai szurkoló jön ki, és segíti a csapatot, mert egyértelműen itthon akarjuk tartani a két pontot!

Kispest NKK – Kozármisleny KA 21-33 (11-17)

Kozármisleny: Pusztai (k), Grénus 4, Markovics 2, Szabó P. 1, Brettner 5, Fledrich, Amrein-Szemmelrock, Polics 2, Lengyel 3, Bréda 6, Imrei, Kuti, Tobak 5, Szatmári 5, Szabó L. (k)

Vezetőedző: Gyulay László

Erőnléti edző: Varga Imre

Kapusedző: Vig Vivien

Gyúró: Kecskés Zsolt

Kiállítások: 6 ill. 10 perc

Hétméteresek: 2/1 és 1/1

Forrás: mislenykezi.hu