Vannak akik már visszakapták, mások hamarosan meg fogják kapni a a rezsi túlfizetésüket. Azok, akik átlagon alul fogyasztották, akár több százezer forintot is visszakaphatnak az előző hónapokban történt befizetéseik után.

A spórolás és az enyhe tél miatt ugyanis sokan jóval kevesebb gázt és áramot fogyasztottak el, így akik átalány díjat fizettek komoly összeget kaphatnak vissza. A Pénzcentrum egyik, többgenerációs családi házban élő olvasója például arról számolt be,

HOGY 625 EZER FORINTOS TÚLFIZETÉSRŐL KAPOTT ÉRTESÍTÉST AZ ÉVKÖZI ELSZÁMOLÁS CÍMÉN.

„Többször átszámoltuk, hozzáértővel is, ez bizony ennyi túlfizetés” – mondta a Pénzcentrum olvasója a túlfizetésről. A portál több szakértőt is megkérdezett erről, akik elmondták, hogy valószínűleg tömeges jelenség lesz ez a következő hónapokban. 

A gázfogyasztás esetén nagyjából 2 millió ember fizet átalánydíjat, ők ha spóroltak most jelentős összeget kaphatnak vissza. A legtöbb szolgáltató azonban csak nyáron fogja visszafizetni az összeget, amit lehet kérni egy összegben és  vagy inkább a későbbi fogyasztás terhére számolják el a túlfizetett összeget.