Kigyulladt egy ház Szentgyörgyváron, holttestet találtak a tűzoltók. Kigyulladt ház oltása közben egy középkorú nő holttestére bukkantak a tűzoltók szombaton a zalai Szentgyörgyváron – tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője vasárnap az MTI-t.

Mukics Dániel közlése szerint szombat este érkezett jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy kigyulladt egy száztíz négyzetméteres családi ház egyik szobája a Zala vármegyei Szentgyörgyváron, a Petőfi Sándor utcában. A helyiségben az ágy és a mellette lévő szekrény égett, a lángok egy négyzetméteren a födémet is elérték.     

A helyszínre keszthelyi hivatásos és alsópáhoki önkéntes tűzoltók érkeztek, rövid idő alatt megfékezték a lángokat, az épületből egy gázpalackot is kihoztak.    

Oltás közben egy középkorú nő holttestét találták a házban. Nem kizárt, hogy a tüzet az ágyban elszívott cigaretta okozta, az eset körülményeit tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálják – közölte a szóvivő.

Két holttestet találtak Daboson, egy kigyulladt bádogépítményben. Kigyulladt egy bádogépítmény vasárnap Dabason, a tűzoltők a helyszínen két holttestet találtak – közölte a katasztrófavédelem a honlapján.

A tájékoztatás szerint a mintegy húsz négyzetméteres építmény teljes terjedelmében égett. A dabasi hivatásos tűzoltók megakadályozták a tűz továbbterjedését, az építményből egy gázpalackot is kihoztak.    

Szabóné Berki Bianka, a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-nek elmondta, hogy vasárnap 8 órakor érkezett a a bejelentés a tűzről, a holttestek azonosítása folyamatban van.

Lakástűzben meghalt egy idős nő Budapesten. Meghalt egy idős nő vasárnap Budapesten, a XIII. kerületi Hegedűs Gyula utcában keletkezett lakástűz következtében.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint egy társasház első emeleti lakása gyulladt ki. A száz négyzetméteres lakásban több berendezési tárgy égett.  

A tűzoltók az ott lakó idős nőt kihozták az épületből, az életét azonban már nem lehetett megmenteni – írták a közleményben.

Forrás: mti.hu

Ezt látta már! Ezt is mi írtuk!