Egy igazán nem mindennapos búcsúztatást hoztak össze a márciusban nyugdíjba vonuló tanáruknak Barcson, a Széchenyi Ferenc Gimnázium diákjai. A Somogy vármegyei kisvárosban a helyi iskola falai között nem éppen szokványos jelenet játszódott le, mert sorfallal és vastapssal köszöntek el a tanulók a meghatott tanáruktól. A harminc éve működő gimnázium és kollégium diákjai nagyon ügyesen és önként szervezték meg az emlékezetes búcsúztatást. Schnellbach László nyugdíjba vonulását szerették volna egy rendkívüli, minden diákot felvonultató megmozdulással egybekötni.

Igazán szívszorító látvány, ahogy a gimnázium folyosóján százával állnak díszsorfalat a diákok által szeretett és tisztelt pedagógus utolsó márciusi munkanapján, és búcsúznak tőle percekig tartó vastapssal.

A videó jól visszaadja a megható látványt, ahogy a mosolyogó, tapsoló diákok sorfala és könnyek közt búcsúznak Schnellbach tanár úrtól a barcsi Széchenyi Ferenc Gimnázium diákjai.

Schnellbach László tanár úr több mint 30 évet töltött a Barcsi Széchényi Gimnázium falai között, és 2023 márciusában vonul nyugdíjba.

1992 óta nem volt Barcson olyan széchényis diák, akit ne tanított volna média, etika, vagy magyar tantárgyból, ha mégis, akkor a sok-sok helyettesített óra folyamán találkozhattak vele a gimnázium tanulói. Hosszú évek óta végezte könyvtárosi feladatokat, felügyelte a versenyeket, rendezte a tankönyvrendelést.

Minden tanárnak ilyen diákokat kívánunk!