Mindig egy érdekes helyzet, amikor egy egyébként nem hamburgerekkel foglalkozó vendéglő megpróbálja szélesíteni a repertoárját ezzel az étellel, azonban ezek rendszerint felemás eredményt hoztak. Marosvásárhelyen a Petry étteremben volt egy fantasztikus kóstolásom, ami egyértelműen bebizonyította, hogy egy hagyományos étterem is tud tökéletes minőséget hozni, ha komolyan veszi a kérdést, de pl. itt Pécsett az Anyám pitája burgere egyáltalán nem fogott meg, úgy érzem, messze nem hozta azt a szintet, amit a gyrosuk. A Bachhus étterem burgere ízlett, de azt gondolom, hogy a magyaros ételekben azért jobb a hely, mint burger fronton.

Szóval nagyon a vegyes a kép, a helyszín meg olyan szempontból lepett meg, hogy a Faló amióta én ismerem a helyet, sosem foglalkozott mással, csak gyros-szal meg tortillával. Úgyhogy kíváncsi voltam, hogy a néhány hónappal ezelőtt elindult termék milyen szintet hoz.

Egy Classic burgert rendeltem és hozzá egy adag sült krumplit. Mint kiderült, ez utóbbi kissé felesleges volt, ugyanis egy kis adag krumpli alapból a hamburgerhez is jár, csak ez nem volt kiírva és nem is mondták. Mondjuk ez tényleg inkább csak kiegészítő (tippre nagyjából annyinak mondanám – vagy talán picit többnek – mint amit a Trójai tortillába tesznek). Aki szereti a hasábburgonyát, annak érdemes lesz mellé valóban rendelni egy adagot, aki csak egy-egy darabot szeret elfogyasztani mellé, annak elég az, ami az ételhez van. E mellett járt a menühöz egy üdítő, ez ki is volt írva, meg is kaptam, külön pirospont, hogy választani lehetett a készletből, nem automatikusan a kóla járt.

Az összetevők közül nagy kedvencem lett a buci. Kevés helyen adnak kovászos zsemlét a hamburgerekhez, itt az jár, ráadásul még nem találkoztam vele, tehát vagy ők maguk készítik (szerintem ez a jó válasz), vagy egy termelőtől szerzik be, ropogós, karakteres ízű buci volt, nagyon bejött, ízben is hozzáadott az ételhez. A hús is tetszett, összességében kellemes ízű, nekem egy picit itt is előjött a „vagdalt”-os érzés, de összességében nem volt zavaró, a mennyisége meg kifejezetten imponáló.

Na, a zöldségfront már érdekesebb volt. Viszonylag kevés zöldséggel operálnak, ott a paprika dominál, amiből két hatalmas karikát is tettem az ételbe, viszonylag furcsa választás, kevés burgerezőben van paprika az ételben. De ízében teljesen jó volt, és kifejezetten passzolt az ételhez. Fogyasztás szempontjából viszont célszerűbb kisebb/vékonyabb darabokra vágni, mert ez nagyon könnyen hullik ki a buciból. A hagyma ellenben nagyon apró darabokban került az ételbe, kicsit a McDonadsos burgerek jutottak eszembe, de ez most nem ízre vagy minőségre értendő, nem pejoratív megjegyzésnek szántam. A burgerszósz is ízletes, finom, fűszeres, jó kiegészítő. A bacon jó ropogós, ízben sokat hozzáadott az ételhez, a sajt nekem picit elveszett ebben az ételben, de baj egyébként nem volt vele.

Ha a teljes ételt egyben értékelem, akkor azt mondom, hogy teljesen jó, harmonikus, minőségben és mennyiségben is egyaránt jó. Ha picit változtatnék rajta, az az, hogy valami savanyút betennék, mert a zöldségek és a szósz édességét lehetne picikét kompenzálni, frissíteni. De ezt leszámítva teljesen jó. Oké, hogyha az ember mondjuk egy Megyeri burgerrel veti össze, azt a szintet azért nem éri el, viszont tegyük hozzá, nem is az az árkategória. A menü, ami egy kis krumplit és az üdítőt is tartalmazza, összesen 1.990 forint, ami a mai árak mellett rendkívül kedvező, és mint mondtam, az egész finom és laktató. Ha valaki gourmet-burgert szeretne enni, ne ide jöjjön, de ha egy tartalmas, jó vacsorát szeretne, akkor tökéletes.