A március 15-i nemzeti ünnep alkalmából Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke és frakcióvezetője, valamint Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője is közösségi oldalán tette közzé gondolatait. Gelencsér Ferenc arra hívta fel a figyelmet, hogy ma is meg kell küzdenünk a szabadságunkért, Donáth Anna szerint pedig a mai napon a jövőbe kell tekintenünk.

Gelencsér Ferenc a ‘48-as események ikonikus helyszínein készített fotókkal emlékezett meg az szabadságharcról és közösségi oldalán elmondta: „ma ismét szembe kell néznünk azzal, hogy megküzdjünk a saját szabadságunkért. Ezért bontottunk tegnap kordont a Karmelitánál, ezért küzdünk Debrecenben és Egerben az ott élők jogaiért, ezért állunk ki Ukrajna mellett egy olyan háborúban, ahol a magyar kormány álláspontja egy év alatt sem vált világossá.”

„Cselekednünk kell, mert világossá vált, hogy ezt a hatalmat nem érdekli a jövőnk. Nekik március 15. a múlt, és a nemzet nagyságát csak a múltba révedezve képesek megélni. Nem értik Petőfi üzenetét. Nem értik, hogy a nemzetet csak a jövőbe tekintve, a jövőnket építve tudjuk erősíteni” – írja a Facebookon Donáth Anna, továbbá hozzáteszi, hogy fontos, hogy jövőképet adjunk magunknak, hiszen anélkül könnyű elhinni a hatalom hazug üzeneteit.