14 éves fiút vettek őrizetbe nyolc rendbeli gyilkosság miatt Mexikóban. Közölte a mexikói szövetségi közbiztonsági minisztérium. A minisztérium tájékoztatása szerint az El Chapito (Kisköpcös) néven ismert 14 éves tinédzsert Mexikóváros határában fogták el a közbiztonságiak.

A mexikói szövetségi közbiztonsági minisztérium közlése szerint a vád a fiatal ellen az, hogy még január 22-én tüzet nyitott egy motorról, egy éppen születésnapot ünneplő családra Chimalhuacán elővárosban. A 14 éves fiúval egy időben a banda hét másik tagját is, köztük egy férfit, aki szintén összefüggésbe hozható a gyilkossággal őrizetbe vettek. A fiút gyilkosság vádjával, a többieket pedig kábítószer bűnözéshez köthető vádakkal.

A születésnapozó család közül kikerülő áldozatok a támadás idején egy születésnapi zsúrra gyűltek össze. A nyolc halott mellett öt felnőtt és két gyerek is megsebesült.

A 14 éves elkövető nevét nem tették közzé a hatóságok, a ragadványnevét viszont igen.

Neve, az El Chapito félreérthetetlen utalás az El Chapo (Köpcös) néven ismert, bebörtönzött mexikói drogbáróra.

Eddig a gyilkosság indítékát sem tette közzé a mexikói szövetségi közbiztonsági minisztérium. Mexikóban a drogbandák azonban túl gyakran keverednek emberrablásokba, bérgyilkosságokba, és követnek el merényleteket a területeiken drogot árusító riválisokkal szemben.

Sajnos Mexikóban az sem ritkaság, hogy ezekben a brutális merényletekben gyerekek követnek el gyilkosságokat.

Forrás: blikk.hu