Téged is vonz a vizek titokzatos mélye, az érdekesebbnél-érdekesebb élővilága? Szeretnéd jobban megismerni őket? Szeretnél Te is a változás része lenni, mellyel enyhíthetjük a vizeinket ért terhelést és hozzájárulhatunk mind saját, mind pedig az élővilág élhető jövőjéhez?

Ha igen, akkor gyertek, ugorjunk fejest ismét a vizek világába! A Pécsi Állatkert és Akvárium Terrárium szeretettel vár kicsiket és nagyokat a Víz világnapi programjukra, ahol sok-sok érdekességgel találkozhattok!

𝗣𝗿𝗼𝗴𝗿𝗮𝗺𝗼𝗸:

𝟭𝟬.𝟬𝟬-𝟭𝟬:𝟰𝟱 𝗩𝗮𝗱𝗮́𝘀𝘇𝗵𝗮́𝘇 – 𝗔 𝘁𝗶𝘁𝗼𝗸𝘇𝗮𝘁𝗼𝘀 𝘃𝗶́𝘇

Érdekel mitől olyan különleges a víz? Miért úsznak a jégtáblák? Hogyhogy
nem fagynak be a halak a tavakban? Mi a helyzet a Föld vízkészletével?
Ilyen, és ezekhez hasonló izgalmas kérdésekkel és kísérletekkel várnak
Benneteket a PTE-TTK munkatársai! Gyertek és fedezzétek fel a titokzatos
víz érdekesebbnél-érdekesebb tulajdonságait!

𝟭𝟬.𝟬𝟬-𝟭𝟲:𝟬𝟬 𝗔𝘂𝗹𝗮 – 𝗟𝗲́𝗴𝘆 𝗧𝗲 𝗮 𝘃𝗮́𝗹𝘁𝗼𝘇𝗮́𝘀…𝗹𝗲́𝗴𝘆 𝗧𝗲 𝗶𝘀 𝗸𝗼𝗹𝗶𝗯𝗿𝗶!

Ismerd meg Te is az ENSZ Víz világnapi felhívását és légy te is a változás része, mellyel vizeinket megóvhatjuk! Légy Te is kolibri! Hogy miért? Az aulában lévő állomáson megtudhatod, sőt, elkészítheted saját kolibridet is!

𝟭𝟬:𝟬𝟬-𝟭𝟲:𝟬𝟬 𝗙𝗼́𝗸𝗮 𝗺𝗲𝗱𝗲𝗻𝗰𝗲 𝗺𝗲𝗹𝗹𝗲𝘁𝘁 – 𝗔 𝘁𝘂𝗱𝗼𝗺𝗮́𝗻𝘆��𝗸 𝗺𝗲𝘀𝘁𝗲𝗿𝗲𝗶

Ismerkedj meg Bonifác, a borjúfóka „nevelőszüleivel”, találkozz a PTE Természettudományi Kar csapatával és találd meg náluk a jövőd!

𝟭𝟬.𝟬𝟬-𝟭𝟲:𝟬𝟬 𝗔𝘂𝗹𝗮/𝗠𝗼́𝗸𝘂𝘀𝗺𝗮𝗷𝗺𝗼𝗸 𝗺𝗲𝗹𝗹𝗲𝘁𝘁𝗶 𝘁𝗲́𝗿 – 𝗕𝘂𝗱𝘇𝗶𝗹𝗹𝗮 𝗲́𝘀 𝘃𝗶́𝘇𝗼̈𝘀𝘃𝗲́𝗻𝘆? 𝗠𝗲́𝗴𝗶𝘀 𝗺𝗶 𝗳𝗼𝗹𝘆𝗶𝗸 𝗶𝘁𝘁?

A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. új vizes játékokkal és a csatornaszörnnyel várja a résztvevőket. A „Vízcsepp” ügyességi játék a vízmegtakarítás lehetőségeit hangsúlyozza, míg a „Vízösvény”-en végighaladva természetes vizeink városi elszennyeződésének folyamatába nyerhetünk betekintést. A látogatók Budzillával, a pécsi csatornahálózat rémével is találkozhatnak az Állatkert aulájában.

𝟭𝟭:𝟯𝟬-𝟭𝟱:𝟬𝟬 𝗟𝗮́𝘁𝘃𝗮́𝗻𝘆𝗲𝘁𝗲𝘁𝗲́𝘀𝗲𝗸

𝟭𝟭.𝟯𝟬-𝟭𝟱:𝟬𝟬 𝗔𝗿𝗰𝗳𝗲𝘀𝘁𝗲́𝘀

𝟭𝟯:𝟬𝟬-𝟭𝟲:𝟬𝟬 𝗩𝗮𝗱𝗮́𝘀𝘇𝗵𝗮́𝘇 – 𝗟𝗲́𝗴𝗻𝗮𝗱𝗿𝗮́𝗴, 𝘂́𝘀𝘇𝗼́𝘀𝘇𝗼̋𝗿, 𝗸𝗼𝘀𝘇𝗴𝘆𝗼̈𝗻𝗴𝘆, 𝗲́𝘀 𝗲𝗴𝘆𝗲𝗯𝗲𝗸, 𝗮𝘃𝗮𝗴𝘆 𝗮 𝘃𝗶́𝘇𝗶 𝗴𝗲𝗿𝗶𝗻𝗰𝘁𝗲𝗹𝗲𝗻 𝗮́𝗹𝗹𝗮𝘁𝗼𝗸 𝘁𝗶𝘁𝗸𝗼𝘀 𝗲́𝗹𝗲𝘁𝗲.

A program során a PTE TTK Hidrobiológiai Tanszék munkatársainak közreműködésével megismerheted a vízben élő parányi élőlények titokzatos világát, továbbá a DRYRivERS alkalmazást, melynek használatával Te magad is segítheted a kisvízfolyások állapotának felmérését!

Forrás: pecszoo.hu