Az LMP-Magyarország Zöld Pártja szerint elfogadhatatlan, hogy a kormány továbbra is hallgat az akkumulátorgyárakról. Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón egy szóval sem említette, hogy a kormány hogyan és miként reagál az emberek egyre hangosabb tiltakozására az akkumulátorgyárak kapcsán.

A hallgatásukra egyetlen magyarázat van, mégpedig a félelem. Ezt bizonyítja a politikai nyomásgyakorlás alatt álló NVB keddi döntése is, melyben mondvacsinált okokra hivatkozva elutasították az LMP országos népszavazási kezdeményezését.

Fél a kormány, hiszen mára már a magyarok többsége tisztán látja, hogy a kormány nem nagyhatalommá, hanem akkumulátorgyártó-gyarmattá teszi hazánkat. Elsunnyogják a válaszadást, hiszen ők is tudják, hogy a magyar emberek egészséges környezetét, termőföldjét, vizeit és tiszta levegőjét adják át aranytálcán a profitjukat féltő külföldi nagyvállalatoknak.

Az LMP elvárja a kormánytól, hogy valljon színt, miért fontosabb a külföldi érdek kiszolgálása, mint a mindnyájunkat éltető egészséges környezet megóvása.

Az LMP-Magyarország Zöld Pártja továbbra is harcol Orbán Viktor lázálma ellen, mindent megteszünk azért, hogy Magyarország ne válhasson akkugyarmattá.

Győr is megmutatta, hogy nem kér a környezetkárosító akkumulátorgyárakból! Semmilyen szakmai érv nem támasztja alá azt, hogy miért kell 8-900 méterre lakóházaktól veszélyes üzemet építeni.

Többek között erről beszélt Kun Zoltán a győri tüntetésen. Nézzék meg a videót!

Forrás: LMP sajtó