Még mindig nincs meg a hétfőn eltűnt hatéves mözsi kisfiú, ennek ellenére az édesanyja és a kutatócsapatok nem adják fel a reményt. A szakadó hóesésben egyre nagyobb számban érkeznek mentőegységek az ország minden pontjáról.

Ahogy arról beszámoltunk, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság tegnap a Facebookon osztott meg felhívást az eltűnt kisfiúról. „Eltűnt Nyári Gergő Dávid. A 6 éves kisfiú ma (03. 27.) délután öt óra körüli időben tűnt el Tolna-Mözs Temető utcai otthonukból! Gergő az emberekkel nem nagyon kommunikál, visszahúzódó” – írta bejegyzésében a rendőrség, kérve: aki bármilyen információval rendelkezik a fiú eltűnésével kapcsolatban, értesítse a rendőröket a 06-74/501-106-os számon vagy a 112-es segélyhívón.

A kisfiú édesanyja a Blikknek elmondta: az utolsó pillanatig bízik abban, hogy nem történt semmi baj.

– A kisfiam élni akar. Fulladással született, többször is újra kellett őt éleszteni. Ha azokat túlélte, akkor ezt is túl fogja. Nagyon szeret sétálni, és amikor tegnap délután fél öt körül felkelt az alvásból, kiment az udvarra egy kicsit. Sajnos a hatalmas szél kivágta a kertkaput, így tudott kijutni az utcára – mesélte a lapnak sírva az anyuka.

– Azt is elmondta a nő, hogy az utcában több házban is vannak térfigyelő kamerák, amelyek veszik az utca képét is. Azon látták, hogy egy darabig fel-le sétált az utcában, majd hirtelen eltűnt. Kiderült az is, hogy nem először tűnt el a fiú.

Tavaly is eltűnt már egyszer, de akkor egy óra múlva előkerült. Remélem, most sem lesz másképp. Nagyon várja haza a hét testvére is…tette hozzá a nő.

A rendőrség kutyákkal és drónokkal keresi a fiút, azonban éjjel -1 fokot mértek és az orkánerejű szél tovább rontja a hőérzetet. Helikopter is köröz a település felett, de a hőkamerája sajnos eddig nem mutatott semmi használhatót. Egy mentőautó is a helyszínen várakozik, mert ha megtalálják a kisfiút, azonnal ellátásra lesz szüksége, egészen biztosan a kihűlés szélén lesz.

A mentálisan beteg kisfiú pszichológusa is a helyszínre érkezett, aki a Blikknek elmondta: Gergő most úgy viselkedik, mint egy sebzett vad. A kereső emberek inkább megrémítik és menekül a hangok elől, semmint örülne a megmenekülésének. Valószínűleg tegnap este is inkább távolabb futott, amikor meghallotta, hogy az ő nevét kiabálják.