A Momentum, a DK és az LMP politikusa a három legnépszerűbb szereplő az ellenzéki oldalon, miközben Gyurcsány és Márki-Zay csak a lista végén kullog, derült ki a Závech Research friss felméréséből.

A válaszadóknak egytől ötig terjedő skálán kellett értékelniük az ellenzéki pártok vezetőit, összesen 13 politikust. Egyes osztályzatot adtak, ha nagyon ellenszenvesnek tartanak valakit, és ötöst, ha nagyon rokonszenvesnek. Ezek átlagát vetítették aztán a kutatók egy százas skálára, és így a kisebb különbségek is jobban látszanak. – derült ki a felmérés módja.

Závecz elmondta, hogy a résztvevők csak azokat a politikusokat osztályozták, akiket ismertek is, így az ismerettség nem befolyásolta a mintát. A teljes lakosságot nézve Donáth, Dobrev, Ungár a sorrend, 39-39 illetve 37 ponttal, a lista végén Gyurcsány volt található 29 ponttal, így továbbra is a volt miniszterelnök a legnépszerűtlenebb ellenzéki szereplő. November és március között szinte minden ellenzéki politikus népszerűsége nőni tudott, ezalól egyedül Gyurcsány és Márki-Zay a két kivétel, akik stagnáltak illetve rontottak az eredményeiken.

A fideszes szavazók között messze Toroczkai Lászlónak, a Mi Hazánk Mozgalom elnökének a legmagasabb a támogatottsága, de Donáth Annát, Schmuck Erzsébetet (LMP) és Kunhalmi Ágnest (MSZP) is sokan kedvelik. 

Ha csak az ellenzéki szavazókat nézzük, akkor Dobrev, Donáth, Gyurcsány, Ungár a sorrend az élen, érdekesség, hogy Karácsony Gergely neve nem szerepelt a felmérésben.