Enyhülni kezd az idő, de átlag alatt marad a hőmérséklet. Megszűnnek a hajnali fagyok, de kelleni fog az esernyő.

Csütörtök hajnalban kiderül az ég, csak kevés felhő lesz felettünk. Az északi szél mérsékelt lesz. A hideg levegő nyugalomba helyeződik, így a térség nagy részén fagyra van kilátás. A leghidegebb órákban -4 és 0 fok közötti hőmérsékletet mérhetünk. A délelőtti órákban 5 fok alatt alakulhat a hőmérséklet. Északkelet felől megvastagszik a fátyolfelhőzet.

Délután megélénkül az északnyugati szél, míg északkelet felől további vastag fátyolfelhőzet érkezik, mely szűrni fogja majd a napot. A hőmérséklet maximuma ezen a napon is átlag alatt fog alakulni, 8 és 10 fok közötti maximumokra készülhetünk. Estére szakadozni kezd a felhőzet. A minimumok 5 fok alá hűlnek. Mérséklődik a légmozgás.

Nagypéntek hajnalára újból megvastagszik a felhőzet és elszórtan számítanunk kell gyenge esőre, illetve záporok kialakulására. A kora délelőtti óráktól feltámad az északnyugati szél, többfelé kell számítani élénk, olykor erős lökésekre.

Napközben északkelet felől elvékonyodik a felhőzet, többfelé süt, majd ki a nap. A hőmérséklet emelkedik, a maximumok 10 és 13 fok között alakulhatnak. A délután második felében fokozatosan veszít erejéből a szél. Estére újból kevés felhő lesz felettünk, a szél pedig teljesen eláll. A minimumok 10 fok alá csökkennek.

Szombaton kelleni fog az ernyő!

Szombatra visszapörög a mediterrán ciklon, északkelet felől a hajnali órákban egyre többfelé ered el az eső. Számottevő mennyiségre kell készülnünk. Az északi szél mérsékelt lesz, ám egy-egy élénk lökés előfordulhat. A minimumok 3 és 5 fok között alakulhatnak hajnalban!

Délután első felében folytatódik a csapadékos idő, de északkelet felől fokozatosan szakadozni kezd a felhőzet, ezzel együtt pedig az eső is eláll. A maximumok 9 és 11 fok között alakulhatnak. Estére felszakadozik a felhőzet a hőmérsékelt pedig újból 5 fokig csökken.

Záporos húsvét vasárnap!

Húsvét vasárnapjának reggelén a minimumok 4 és 6 fok közé esnek. Közepesen felhős időnk lesz, de néha beborulhat az ég. Többfelé kell számítanunk elszótan záporokra. Az északi szél mérsékelt lesz.

Délután folytatódik a záporos idő, de számottevő csapadék nem várható. A szél továbbra is mérsékelt lesz. A maximumok 11 és 13 fok között alakulhatnak. Estére szűnni kezd a csapadékhajlam, de marad az erősen felhős, borult idő.

Szóda helyett kölni!

Igaz az ég is locsolni fogja a lányokat, de a hajnali órákban érdemes szóda helyett kölnivel menni, ugyanis hűvös lesz a hajnal. A minimumok 3 és 5 fok között alakulhatnak. A szél mérsékelt marad. A délelőtt folyamán több hullámban záporok érkeznek, de napsütésben is részünk lesz.

Délután folytatódik a záporokkal tarkított időjárás. A maximumok 13 és 15 fok között alakulhatnak, lassú javulás lesz tapasztalható. Az északi szél többfelé megélénkülhet, olykor meg is erősödhet. Estére szűnik a csapadékhajlam, a szél is mérséklődni kezd. – írja partnerünk, a Meteo Mecsek.