A 23 éves Boglárka emlékpadjának átadásáról közölt ma fotókat közösségi oldalán Őrsi Gergely,  Budapest II. kerületének polgármestere. A fiatal lányt február 19-én gázolta halálra a Harminckettesek terénél egy személygépkocsi, ami az ottani villamosmegállóba sodródott.

Az emlékpad átadásával egy időben elindult a BOGLÁRKA Közlekedésbiztonsági és Balesetmegelőzési Program. Remélik, hogy a program segítségével akár egy életet is meg tudnak menteni, vagy többek figyelmét fel tudják kelteni, és talán többen is átgondolják, milyen állapotban vezetnek, és mennyire lépnek a gázra, akkor valamennyi értelmet adhatnak a történteknek. Kívánjuk, hogy sikerüljön, és ne lehessen több értelmetlen halál.

„Én nem ismerhettem, de a hozzánk eljutott üzenetek alapján is látom és érzem, hogy mindenkit keserűség és fájdalom önt el, aki arra gondol, hogy még mennyi megbeszélnivalójuk lett volna, mennyi élmény várt rájuk és mennyi közös időt rabolt el a villamosmegállóba sodródó autó.” – fogalmazott Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere Facebook oldalán.