Március végén került fel www.tasteatlas.com oldalra a 100 legjobb levesének listája. Ami azonban a mi szívünket melengeti, hogy a listán 2 magyar leves is szerepel, ráadásul mindkettő TOP50-es kategóriában.

A lista 18. helyén álló gulyáslevesről a szaklap azt írja, hogy hagyományosan marhahúsból készítik, amelyet gazdag paprikás lében főznek meg, és általában hagymát, paprikát, gyökérzöldségeket, különféle fűszereket, esetenként paradicsomot tartalmaz.

A lista 27. helyén található húslevest a szaklap egy házias magyar levesként írja körül, amely a húson kívül általában tésztát, gyökérzöldséget és különféle fűszereket tartalmaz. Mindig melegen tálalják, akár tápláló előételként, akár könnyű főételként.

A lista első helyén egyébként a japán Tonkutsku Ramen áll, ami egy disznóhússal készült hagyományos ramen (tésztaleves). Második helyen a lengyelek erjesztéssel készülő savanyú levese, a Zurek áll, míg a dobogó harmadik fokát a törökök csirkehús-alapléből készült lencselevese, a mercimek-corbas végzett.

A részletes lista megtekinthető itt.