Óriási botrány tört ki Németországban, miután egy magazinban megjelent egy interjú a 2013-ban súlyos síbalesetet szenvedett korábbi hétszeres Forma-1-es világbajnokkal, Michael Schumacherrel – írja az Origó.

A Die Aktuelle nevű német magazin hozta le hétfőn címlapján, hogy interjút készítettek Schumacherrel, ami azért is kelthet azonnal gyanút, mert a balesete óta teljes elszigetelten él a családjával, látogatni is csak pár embernek szabad. A „turpisság” aztán a cikkből is kiderül: az interjút nem ők készítették, hanem egy mesterséges intelligencia válaszolt a kérdésekre.

Az „interjú” maga egyébként sablonkérdésekre adott sablonválaszokból áll, például: „A feleségem és a gyerekeim nélkül ez nem sikerült volna.”; „A lányomnak a hobbija lett a munkája, a fiam pedig a nyomdokaimba lépett, méghozzá nagyon ügyesen.”

A cikkben egyébként az is olvasható, hogy Schumacher már lábra is tud állni, ami természetesen szintén nem igaz, csak a mesterséges intelligencia találta ki.

A döbbenetes átverést szenzációként tálalni és a jóhiszemű olvasókkal elhitetni, hogy a németek talán legismertebb sportolója hirtelen jobban van, az elképesztően etikátlan. Ennek megfelelően óriási botrányt váltott ki az eset.

Kép: wikipédia