Azt gondolnánk, hogy ilyen csak a rémfilmekben létezik, de nem. A Hein Pál Gyermekkórház sokkoló fotót tett közzé a közösségi oldalán. Hihetetlen, de a fotón is jól látható ujjacskák egy mindössze 2 éves kislányé.

A közzétett eset csak egy a sok műtéti beavatkozásuk közül. Ebben az esetben egy 2 éves kisgyermeket elektromos húsdarálóval együtt szállították a kórház sebészeti osztályára, hogy megműtsék a segítségre szoruló kicsit. A Hein Pál Gyermekkórház kézsebészei, Dr. Wéber Gabriella és Dr. Füle István a gyermek csont, ideg és ín sérüléseit vértelenségben megműtötték.

Örömteli hír, hogy a műtét után a sérült szövetek keringése rendeződött, fertőzésre utaló jeleket nem észleltek, a gyermekkórház orvosai ezért is bíznak benne, hogy a gyermek keze teljes funkcióval helyre fog állni.

Dr. Nagy Anikó főigazgató főorvos minden egyes csoda után, különleges, országosan is egyedi műtétek és intenzív életmentő ellátások alkalmával külön köszönetet mond orvosaink és ápolóink felelősségteljes munkájáért, akik fáradhatatlanul dolgoznak azon, ami a feladatuk: a gyermekek legmagasabb szintű gyógyítása.

Sajnos elmondható, hogy évente közel 2 millió beavatkozást végeznek, és a magas teljesítményszám miatt a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet ma Európa egyik legnagyobb önálló gyermekkórháza. A csecsemő- és gyermekgyógyászati ellátás biztos bázisa, országos gyermeksürgősségi és gyermekbaleseti központként folyamatos rendelkezésre állással a gyermekgyógyászat minden területén, és a legmagasabb szintű szakmai felkészültséggel gyógyítják a kis betegeiket. A műtétek mellett évente közel 35 ezer fekvőbeteget és félmillió ambulánsan kezelt gyermeket, fiatalt látnak el.

Köszönet a sebészeknek, akik minden nap esélyt adnak valakinek egy teljes élethez, ahogyan most ennek a kis 2 éves kisgyermeknek is megadták az esélyt.