Népviseletbe öltöztek április 22-én a kozármislenyiek, de még az oda érkező vendégek is, így aztán a Népviselet Napjáról szólt minden ezen a szombaton a helyi Józsa Gergely Néptánc Egyesület jóvoltából. A város táncosai a Muharay Elemér Népművészeti Szövetség, Héra Éva elnök hathatós támogatásával országos méretű szerveződéssé bővítették a kozármislenyi Népviselet Napjának ünnepét.

Kozármislenyi táncosok indulásra készen.

„Öltözz te is népviseletbe” szlogent ezen a verőfényes tavaszi napon sokan követték a városban, és magukra öltötték származási helyüknek népviseletét. A városba érkező vendég néptáncosok is magukkal hozták viseletüket Bogyiszlóról, Becsről, Fajszról, Gencsapátiból, Hosszúhetényből, Kalocsáról, Kartalról, Magyaregregyről, Nemesnádudvarból, Pörbölyről, Sárpilisről, Zengővárkony, Zsámbékról.

Kalocsai vendégek.

A talpalávaló muzsikáról a Fix Stimm zenekar, Dulai Zoltán vezetésével, a Somkerék zenekar Keserű Árpád vezetésével, és a Zengő-Várad Rezesbanda Mohácsi István vezetésével gondoskodott.

Kartalról érkezett vendégek.

A kozármislenyi Flüe-i Szent Miklós templomban még az áldást is egy Fülöp Ferenc-díjas néptáncos mondta, Bartha Zsolt, aparhanti plébános személyében.

Magyaregregy Hagyományőrző Tánccsoportja menettánc közben.

A népviselet bemutatóra, és a gála műsorra a Kozármislenyi Művelődési Házban került sor, ahol a műsort Lőrincz Beáta, viselet és jelmeztervező, készítő és Varga Zoltán koreográfus vezette.

Kozármislenyben élő kínai család hazájuk népviseletében.