Nem vagyok keresztény, sőt hívő se, templomokba csak mint turista szoktam járni, nem hiszek a Bibliában, a vallásokban és az egyházakban sem. Mégis a tíz parancsolat több pontját tartom be, mint azok, akikkel ma Ferenc pápa találkozott, és találkozik. A pápát ma farizeusok veszik körül, olyanok akik a kereszténység mögé bújva követnek el nagyobbnál-nagyobb disznóságokat, persze nincs új a nap alatt: a középkorban Isten nevében gyilkolták egymást halomra az emberek, de egyébként is régi recept a vallást és a nacionalizmust elővenni, és azok nevében lopni, csalni, hazudni, gyilkolni.

Habár nem vagyok keresztény, de mégsem lopok. Soha, semmit nem loptam el, nem is fogok, szemben azokkal a politikusokkal akik az egész országot rabolták ki, akiknek a 6 éves unokáik nevén kastélyok vannak, akik olyan mérhetetlen luxusban élnek, amelyet mi el sem tudnánk képzelni. Ők azok, akik ma körülveszik Budapesten Ferenc pápát.

Hazudni sem szoktam, és mások becsületében sem teszek kárt, szemben azokkal, akik nem rég még demens vénembernek nevezték a pápát, szemben azokkal, akik lejárató kampányokat indítanak a közösségi médiában, szemben azokkal, akik meghurcolnak egy 18 éves diáklányt a véleménye miatt, szemben azokkal, akik a kormánypárti sajtóban megállás nélkül – és bizonyíthatóan! – hazudnak.

Mások tulajdonát sem kívánom meg, nem én vagyok az, aki elvette mások földjeit, mások üzemeit, vállalkozásait, ötleteit, innovációit, nem én vagyok az, aki elveszi mások tisztességesen megtermelt pénzét, hogy aztán sajátjaként költse azt el később.

És bár paráználkodni szoktam, hiszen nem csak gyermekvállalás céljából fekszem le a párommal, de mégsem olyan mértékben, ahogy a keresztény-konzervatív értékrendeket hirdető politikusok, legyen az Borkai vagy Szájer. Ha létezik Isten talán bocsánatos bűn, amit csinálok.

Sajnálom Ferenc pápát, mert ma talán egyetlen igaz kereszténnyel sem fog találkozni, ellenben farizeusokból annál több jut neki.