Őrizetbe vett az angol rendőrség kedd este egy férfit, aki valószínűleg vadászpuskához való lőszereket dobált a Buckingham-palota kertjébe.

A londoni rendőrség tájékoztatása szerint az illető a brit királyi család első számú londoni rezidenciájának kapujához ment, és számos tárgyat – gyaníthatóan sörétes lőszereket – hajigált be a rácson. A tárgyakat a rendőrök összeszedték és szakértői vizsgálatnak vetik alá. A Scotland Yard beszámolója szerint a férfit támadófegyver birtoklásának gyanújával vették őrizetbe. Az esetet „elszigetelt mentális egészségügyi incidensként” kezelik.

Az illetőnél egy gyanús csomagot is találtak. Ezt a helyszínen tűzszerész szakértők megvizsgálták, és elővigyázatosságból, ellenőrzött robbantással megsemmisítették.

Joseph McDonald, a vizsgálatot irányító főfelügyelő a rendőrségi tájékoztatáshoz fűzött nyilatkozatában hangsúlyozta: lövések nem dördültek el az incidens során, és sem a rendőrök, sem a járókelők közül nem sérült meg senki.

III. Károly király és felesége, Kamilla nem tartózkodott a Buckingham-palotában. Az incidens alig négy nappal az uralkodói házaspár koronázása előtt történt. A koronázási ceremóniát szombaton tartják a londoni Westminster-apátságban 2200 meghívott vendég, köztük hozzávetőleg száz államfő jelenlétében.