A Pécsi Flamenco Egyesület tagjai az utcára viszik a flamencót.

Május 13-án délután Pécs belvárosának több helyszínén is találkozhatnak az érdeklődők és a sétálók éneklő, zenélő, táncoló emberekkel, és ha bárkinek is a kedve úgy tartja, nyugodtan csatlakozhat is hozzájuk.

Andalúziában régi hagyomány a húsvét utáni időszakban rendezett FÉRIA, amikor díszbe öltözik a város és az emberek felveszik a legszebb ruháikat, amelyeket büszkén viselve énekelnek, táncolnak az erre a célra felépített féria sátrakban, és az utcákon.

Ezt a szép és színes hagyományt szeretnék a Pécsi Flamenco Egyesület tagjai május 13-án, szombaton délután megeleveníteni Pécsett is.

Az egyesület táncos tagjai nem készülnek előadással, nem mutatnak be koreográfiákat, csak énekelnek, zenélnek, táncolnak, örülnek a tavaszi napsütésnek és annak, hogy Andalúziától több ezer kilométerre is részese lehetnek a flamenco csodájának.

Mert a zene és a tánc mindenkié! Ha nem hiszed, gyere, járj utána szombaton Pécs belvárosában!

A ZENÉS, TÁNCOS FELVONULÁS ESEMÉNYEINEK TERVEZETT ÚTVONALA:
Színház tér: kb. 15.30-16.00
Széchenyi tér. kb. 16.30-17.00
Jókai tér: kb. 17.30-18.00

Az időpontok tájékoztató jellegűek, a Pécsi Flamenco Egyesület táncos tagjai úgy nagyjából 15-25 percet maradnak egy helyszínen, az egy-egy helyszínen töltött idő a fogadtatástól és a nézők aktivitásától és kedvüktől is függhet.