Nem zárt be véglegesen, de egy héten már csak két napot van nyitva a Pécs melletti Pellérd gyógyszertára. Ezzel a megoldással próbálja a tulajdonos a rezsiemelkedéssel járó költségeit csökkenteni – írja az atv.hu.

Az üzemeltető cég vezetőjét annyit mondott a csatornának, hogy annyira megemelkedtek a költségei, amit a kis forgalom mellett nem tud kigazdálkodni.  A helyiek szerint a semminél jobb, de így is sokszor kell Pécsre menniük, ha gyógyszerre van szükségük.

„Van egy másfél éves kislányom, így abban jelent problémát, hogy be kell mennem a városba, ahhoz, hogy kiváltsam a gyógyszerét, ha éppen megfázik vagy bármi kellene. Úgyhogy igen, probléma” – fogalmazott Kovács-Balota Barbara.

Hatezer ember ellátásért volt felelős a villányi patika, amely két éve van zárva, miután a korábbi gyógyszerész halála után jogi vita akadályozza a működését. Az egyik itt dolgozó asszisztens azt mondta, hogy a készletet már ki kell dobniuk.  

„Ezek közel 15 millió forintot képviselnek, amit el tudtunk volna adni az itt élő embereknek, és nem kellett volna nekik Siklósra, Nagyharsányba, Bólyba elmenni gyógyszerért” – mondta Árvai Éva.

„Két éve nincs gyógyszertár. Én nem tudom, hogy ezt ki intézi, de ez szemétség. Itt semmi más nincs, itt minden a borról szól, semmi másról” – mondta Zunnert Antalné.

A korábbi gyógyszerész örököse, a bezárt patika tulajdonosa azt mondta, hogy évek óta tartó pereskedés után sem jutottak előre. Már megvolt az engedélyük fiókpatika nyitására, de hiába.

„Egy siklósi gyógyszerész megtámadta a határozatot. Megkaptuk az engedélyt a létesítésére, de egy volt alkalmazott, aki helyi képviselő, a helyi Szociális Bizottság tagja, összefogott egy másik gyógyszerésszel és úgy gondolták, hogy majd ők nyitnak egy fiókgyógyszertárat” – mesélte Burai Béla, az örökös képviselője.