A három halálos áldozatot is követelő hétvégén sajnos egyáltalán nem volt meglepő egy fejtetőre borult autó, vagy egy árokba csúszott kamion. A rendőrség által megörökített, Záhony külterületén történt közlekedési baleset fotóján is egy feje tetejére fordult autó látható, a balesetben ketten megsérültek, amelynek fiatal okozója nem az időjárási viszonyoknak megfelelően választotta meg az általa vezetett jármű sebességét.

Fotó: police.hu

A 8123-as számú úton, Zámoly külterületén Székesfehérvár felé közlekedett személygépkocsival 2023. május 14-én este egy 18 éves vértessomlói férfi. Haladása során – mivel nem volt figyelemmel a csapadékos időjárás miatt csúszóssá vált útfelületre – egy balra ívelő szakaszon elvesztette uralmát a jármű irányítása felett, megcsúszott, majd a vízelvezető árokba csapódott. A baleset következtében a jármű két utasa megsérült. Az eset körülményeit a Székesfehérvári Rendőrkapitányság vizsgálja.

Az elmúlt hétvégén Magyarország területén a 2023. május 12-én 0 óra és május 14-én 24 óra közötti időszakban a rendőrök 124 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, melyből három halálos kimenetelű közlekedési balesetben három ember vesztette életét, 26 súlyos és 95 könnyű sérüléssel végződött.

A szolgálatot ellátó állomány összesen 511 személyt fogott el, közülük 104 embert az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 228 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. 448 embert állítottak elő, köztük 198 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt, és további 19 személyt ittas vezetés gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 235 esetben történt.

… hogy mindenki hazaérjen! Írja a police.hu

A halálos áldozatok követelő balesetekről a bahir.hu is beszámolt.