Mosonmagyaróvár az önkormányzat támogatásával idén először csatlakozott a Futókörök Napjához. Május 21-én, vasárnap az ország szinte minden részéből, összesen 25 város képviseltette magát a Futókörök Napján. Mosonmogyoróváron egy tragikus haláleset miatt a mai Futókörök Napja rendezvényt a szervezők lemondták.

A mosonmogyoróvári szervezők a Báger-tó melletti futókörre várták a mai napon a futás szerelmeseit.

A harmadik legtöbb kört futó férfi egyszer csak összeesett a futópályán, pedig a neve mellett már a hivatalos honlapon 16 kör szerepelt, amivel a harmadik legtöbb kört futó volt a mosonmogyoróvári mezőnyben. Egyik futótársa kezdte el a férfi újraélesztését, de az összecsuklott futóhoz pillanatokon belül odaért a versenyt biztosító egészségügyi cég munkatársa is, utána pedig azonnal megérkezett a mentőszolgálat, sajnos a férfi életét a gyors és szakszerű beavatkozás ellenére sem tudták megmenteni.

 „A bátyám naponta edzett, elsősorban biciklizett és túrázott, sok versenyen szerepelt eredményesen. A futás nemrég jött az életébe. Nem tudok arról, hogy bármilyen egészségügyi gondja lett volna.” – mondta a Kisalföldnek az elhunyt sportoló testvére, aki azonnal a helyszínre sietett.

A tragikus esemény után bezárták a versenyt Mosonmogyoróváron.

A sajnálatos tragédiáról további részleteket IDE kattintva olvashat.