Brutálisan drága lesz idén a Balatonon nyaralni – állítják a turisztikai szakemberek. Emelkednek szállásdíjak és az étkezés ára, de strandolni és parkolni sem lesz olcsó a magyar tengernél. Hétvégétől nyitnak a városi strandok, a legtöbb településen nem emelték a belépők árát. 

Az ATV riportja arról számol be, hogy a jövő héttől elkezdődik a strandszezon igazán intenzív része. Nagykanizsán például a hétvégén nyit a szabadtéri fürdő, ami jó hír, hogy idén nem emelnek árat. „Tavaly júliusban volt egy nagyjából 30 százalékos emelést, most további emelkedésre nem kell számítani. Azt gondolom, így a térség legkedvezőbb fürdőbelépőivel találkozhatnak vendégeink” – mondta Karácsony Károly, a Kanizsa Uszoda Kft. ügyvezetője. 

Pécsen is az utolsó simításokat végzik a munkások. A hullámfürdőben hétvégétől lehet korlátlanul használni a kültéri medencéket. A Hullám Fürdő igazgatója, Domenico De Blasio elmondta: a felnőtt belépő 1500 forintba, míg a gyermekeknek 1000 forintba kerül a belépő. „Rendelkezünk családi kedvezményes jegyekkel is, persze attól függően, hogy hány gyermekkel jönnek. De a családi jegyek kedvezményesebbek, mintha egyenként vennék meg a belépőket” – tette hozzá. 

A Balatonnál viszont idén is drasztikusan emelkedik a strandbelépő és a parkolás ára. A Balatoni Szövetség elnöke szerint a drágulás mértékét minden település maga döntheti el.

„Már a tavalyi évben is volt egy jelentősebb emelés ezeken a területeken, de ebben az esztendőben is lesz egy nagyjából 15-20 százalékos emelés a belépődíjak illetve a parkolás tekintetében” – mondta Lombár Gábor. Ez akár 2.000 forintos belépőárakat és 500 forintos parkolást is jelenthet.