Az LMP felszólítja Orbán Viktor miniszterelnököt és kormányát: azonnal hagyja abba Göd és térségének tönkretételét! – mondta pénteki sajtótájékoztatóján az ellenzéki párt országos elnökségének tagja.     

Tetlák Örs, Érd alpolgármestere azt kifogásolta, hogy Natura 2000-es területeken bolygatják meg a fákat mintegy másfél kilométer hosszan. Akár több száz fát is kivághatnak az M2-es autóút és a gödi lakóházak között lévő véderdőben annak érdekében, hogy a gödi akkumulátorgyár hatalmas vízigényét kielégíthessék, a szennyezett vizet pedig visszavezethessék Vácra – mondta.    

A természetkárosítást szerinte annak ellenére kezdte meg Mészáros Lőrinc nagyvállalkozó cége, hogy a kormányhivatal nem adott engedélyt a védett növények áttelepítésére, sőt még csak nem is egyeztettek arról.     

Mindez azért lehetséges, mert a kormány 32 milliárd forintot nyújtott a hatalmas gyár jelentős vízigényének kielégítését biztosító beruházásra, vagyis „összefogott az akkugyár, a kormány és Mészáros Lőrinc cége, hogy sok-sok milliárdot húzzon ki az adófizetők zsebéből” – értékelt Tetlák Örs.     

Szerinte a kormány cinizmusára különösen jellemző, hogy a víziközmű-építést kiemelten közérdekű beruházásnak nyilvánította, miközben az ellentétes a köz érdekével.   

Kijelentette: Orbán Viktor kormányában a profitérdek minden egyes alkalommal megelőzi az embert és a környezetet. Az is tisztán látszik, hogy az akkumulátorgyárak senkit és semmit nem kímélnek – tette hozzá.

Forrás: mti.hu